Marconiweg 3, 8501 XM Joure - Tel. 0513 41 23 92 - Fax. 0513 41 72 91 - Email. info@electroboer.nl - www.electroboer.nl
Vloerverwarming


Vloerverwarming wordt steeds populairder in Nederland. Steeds vaker wordt er voor vloerverwarming gekozen omdat het huis dan gelijkmatig wordt verwarmd. Dit type verwarming werkt efficiƫnter dan een normale verwarming met cv-ketel installatie. Hierdoor bespaar je niet alleen op je energierekening, je bent ook nog eens milieubewust bezig omdat je minder gas verbruikt.

Wat is Vloerverwarming?
Vloerverwarming is een soort van verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Op deze manier wordt je huis verwarmd waardoor je ook in de winter met bloten voeten in je huis kunt rondlopen. Er bestaan verschillende vloerverwarmingssystemen. Zo kan men de vloerverwarming elektrisch of met warm water verwarmen. Dit type verwarming verwarmt je vloer gelijkmatig door middel van warmtestraling. Door de gelijkmatige verdeling is er bijna geen sprake van temperatuurverschillen in de kamer.

De temperatuur wordt dan ook als zeer aangenaam ervaren. De vloerverwarming kun je centraal bedienen met een thermostaat. Een elektrische thermostaat kan worden geprogrammeerd zodat je je eigen voorkeur kunt geven qua temperatuur. Het is zelfs mogelijk om de centrale verwarming compleet te vervangen, mits het stralingsoppervlak van de vloerverwarming groot genoeg is. De warmteafgifte is afhankelijk van factoren zoals de temperatuur van de vloer, het type vloer en de dikte van de vloer.

De voordelen van vloerverwarming:

- Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
- Laag energieverbruik.
- Waardeverhoging van het huis.
- Geen radiatoren nodig, indien de vloerverwarming als hoofdverwarming gekozen wordt

Wilt u meer informatie of wellicht een kundig en passend advies?
Dan kunt uw gratis en vrijblijvend een aanvraag versturen naar ons.