Marconiweg 3, 8501 XM Joure - Tel. 0513 41 23 92 - Fax. 0513 41 72 91 - Email. info@electroboer.nl - www.electroboer.nl
LED-Verlichting


LED-Verlichting heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Oa een laag energieverbruik, lange levensduur, milieuvriendelijkheid, lage warmteonwikkeling, geen opwarmtijd en een hoog rendement.

Laag energieverbruik
Een LED lamp verbruikt slechts 3 tot 6,0 Watt aan vermogen in vergelijking met een gloeilamp of halogeenspot (30/50 watt), maar ook een stuk minder dan een spaarlamp (5/12 watt).

Hierdoor kan gemakkelijk op de energierekening bespaard worden!

Duurzaam
De gemiddelde levensduur van een LED lamp is ongeveer 50.000 branduren! Vergelijk dat eens met een gloeilamp die 1000 uur meegaat, of een spaarlamp die 6.000 uur meegaat.

Als je dit omrekent dan betekent dat, bij een gebruik van ongeveer 4 uur per dag, een LED lamp gemiddeld 35 jaar meegaat!

Milieu vriendelijk
De LED lamp is een hele energiezuinige lamp, hij verbruikt maar liefst 90% minder energie dan een gewone gloeilamp en gaat ongeveer 50 keer langer mee.

Bovendien hoeft een LED lamp, in tegenstelling tot de spaarlamp niet bij het chemisch afval, maar deze kan gewoon in de prullenbak.

Lage warmteontwikkeling
De warmteontwikkeling bij een gloeilamp is ongeveer 95 % van het opgenomen vermogen; bij een LED lamp is dit maar zo'n 10 %. Dit betekend dus dat een gloeilamp veel energie in warmte omzet en niet in licht, waarvoor een lamp eigenlijk is bedoelt. Echter de warmte die een LED lamp ontwikkeld moet wel goed worden afgevoerd, want een hoge LED temperatuur verkort de levensduur van de LED lamp behoorlijk.

Geen opwarmtijd
Een LED lamp hoeft niet eerst op te warmen voordat hij maximaal licht geeft. Dit is wel het geval bij bijvoorbeeld een spaarlamp of een TL-lamp. Een LED lamp geeft dus direct het volledige licht. Vooral in koelcellen e.d. is LED verlichting dus enorm gunstig; minder warmte en direct het volle licht.

De LED lamp kan ook zo vaak als gewenst aan of uitgeschakeld worden, zonder negatief effect op de levensduur.

Betaalbaarheid
Het is geen geheim dat de LED lamp in aanschaf duurder is, maar de besparing op uw energierekening én de lange levensduur maken de aanschaf meer dan rendabel.

Eén LED-lamp bespaart jaarlijks; hoeveel hangt af van de gemiddelde brandtijd en uw energieprijs. In winkelsituaties zijn terugverdientijden vanaf 1,5 jaar mogelijk, maar dat dient per situatie berekend te worden. Ook voor investeringen in LED verlichting bestaat zakelijk subsidie door bijvoorbeeld gebruik te maken van de EIA-regeling.

Wilt u meer informatie of wellicht een kundig en passend advies?
Dan kunt uw gratis en vrijblijvend een aanvraag versturen naar ons.